Video - En journalist bag kameraet

Med en baggrund som journalist og indehaver af Blue Albino Film & Tekst arbejder jeg med at producere video i virkelige omgivelser i en fortælleform et sted mellem tv-reportage, dokumentarfilm og Youtube.

Det er en arbejdsform, der giver friskhed og troværdighed i udtrykket, når de medvirkende er sig selv og taler uden manuskript.

Formen giver mulighed for mange slags budskaber og indhold. Det kan være en film, der flytter holdninger og gør din målgruppe klogere. Det kan være en video, som forklarer et bestemt produkt eller sætter ansigter på mennesker i en organisation. Det kan  være sjovt og anderledes.

For mig er det vigtigt at lave film med indhold, som målgruppen oplever som vedkommende og gerne vil dele med andre.

Blue Albino Film & Tekst kan levere både video, foto og tekst og deltager i både større og mindre kommunikationsprojekter og gerne i samarbejde med eksterne leverandører ved udvidede opgaver.

Mit optageudstyr

Jeg filmer på stativ eller håndholdt med et cinema-kamera Panasonic Eva1 og Zeiss Otus objektiver, som giver et smukt spillefilms-agtigt udseende med gode farver.

Derudover bruger jeg til ”svævende” optagelser et lille videokamera (Panasonic GH5) på en gimbal.

Lyden er fra en shotgun-mikrofon på stativ eller en trådløs knaphuls-mikrofon. Til krævende lydoptagelser som for eksempel akustisk musik har jeg Neumann studie-mikrofoner.

Hvis det passer i sammenhængen opstiller jeg LED-lys – for eksempel klassisk tre-punkts-belysning til interviews.

Journalist Claus Jensen

Blue Albino Film & Tekst

Baggrund: Journalist og efteruddannet med video-kommunikation og tv. Jeg arbejder med både trykte og digitale medier og har særlig erfaring med kommunikation i erhvervslivet.